GRUPA 1 I GRUPA 2 BORE SE ZA 1. – 8. MJESTO, GRUPA 3 I GRUPA 4 ZA 9. – 16. MJESTO

17.08.2021 | EHF M19 EURO 2021

GRUPA 4 | 9. – 16. MJESTO

Prvu pobjedu na ovom prvenstvu reprezentacija Austrije osigurala je protiv Rusije i to rezultatom 19 – 36. Prvih dvadeset minuta Rusi su uspijeli parirati Austrijancima, no nakon toga Austrijanci su se rezultatski odlijepili i poluvrijeme je završilo rezultatom 11 – 18 u korist Austrije. Najboljim igračom austrijske reprezentacije proglašen je Franko Lastro, dok je kod Rusa tu titulu ponio Alexander Grebenkin.

Druga utakmica u grupi igrala se između Francuske i Norveške. Francuska je odlično otvorila utakmicu serijom 4 – 0 i nastavila svoju dominaciju kroz cijelo prvo poluvrijeme koje je završilo rezultatom 7 – 16. Iako su Norvežani stalno nastojali uhvatiti priključak, Francuzi su nastavili sa svojom sjajnom igrom i završili utakmicu sa 18 – 30 u svoju korist. Najbolji igrač reprezentacije Francuske bio je hugo Pimenta, a kod Norvežana Benjamin Berg.

GRUPA 3 | 9 – 16. MJESTO

Rezultatom 35 – 28, Izrael je iznenadio favorita Srbiju i ostvario prvu pobjedu na prvenstvu. Većinu vremena trajanja utakmice, Izrael je bio u vodstvu, dok je Srbija pokušavala smanjiti rezultatski minus. Nadav Cohen proglašen je najboljim reprezentativcom Izraela, dok je Nikola Zečević bio proglašen najboljim igračem iz redova reprezentacije Srbije.

U drugoj utakmici grupe, Mađarska je bila bolja od Italije. Utakmica je završila rezultatom 28 – 21 u korist Mađarske. Najboljim igračem reprezentacije Mađarske proglašen je Peter Lukacs, dok je kod Talijana to bio Giancomo Horvatin.

GRUPA 2 | 1 – 8. MJESTO

Prvu utakmicu Grupe 2 u ovoj fazi prvenstva igrale su reprezentacije Njemačke i Portugala. Od samog početka utakmice se vidjelo da će utakmica biti napeta i veoma uzbudljiva. Prvih 20 minuta igralo se gol za gol, a tek u zadnjih deset minuta Njemci uspijela odmaknuti na +3. U drugom su poluvremenu Njemci održavali svoje vodstvo, no 10 minuta prije kraja Portugalci su imali napad za izjednačenje koji nisu realizirali. Na kraju, utakmica je završila rezultatom 34 – 30 u korist Njemačke. Najbolji igrač reprezentacije Njemačke bio je Nico Schöttle, dok je kod Portugalaca to bio Andre Sousa.

Drugu utakmicu Grupe 2 igrale su Hrvatska, puna samopouzdanja zbog pobjeda protiv svih suparnika do sad na ovom prvenstvu i želje da danas osigura polufinale, i Danska koja je od samog starta pokazala da pobjeda protiv nje neće biti lagana što pokazuje i podatak da je Hrvatska prvo izjednačenje postigla tek nakon 20 minuta prvog poluvremena koje je završilo 11 – 10 u korist Danske. Danska je bila u stalnom rezultatskom vodstvu, sve do 48. minute kada je Hrvatska ponovno izjednačila rezultat. Zadnjih 10 minuta igre obje ekipe su pokazale ogromnu hrabrost i želju za pobjedom. U posljednjim minutama utakmice, vratar hrvatske reprezentacije obranio je nekoliko vrlo bitnih lopti i time dao omogućio svojim suigračima da povedu sa dva gola razlike. Utakmica je završila rezultatom 27 – 25 u korist hrvatskih reprezentativaca čime su osigurali nastup u polufinalu. Najbolji igrač reprezentacije Hrvatske bio je Marin Lisac, dok je kod Danaca najboljim igračem proglašen Sommer Arnoldsen.

GRUPA 1 | 1 – 8. MJESTO

U skandinavskom duelu, Šveđani su odnijeli pobjedu nad Islandom 29 – 27. Utakmica je cijelu vrijeme bila napeta te niti jedna ekipa nije omogućavala drugoj da se rezultatski odmakne. Alexander Linden je proglašen igračem utakmice iz redova reprezentacije Švedske, dok je kod Islanđana to bio Bragi Astthorsson.

Napetu utakmicu odigrali su i Slovenci i Španjolci svjesni važnosti ove utakmice. Slovenci, u želji za pobjedom, igrali su dosta grubo te su pred kraj utakmice u jednom trenutku igrali sa samo tri igrača na terenu, što je Španjolcima omogućilo da se vrate u utakmicu sa serijom 4 – 0 u samo nekoliko sekundi. Rezultat utakmice bio je 37 – 37. Mirja Janc bio je najbolji igrač slovenske reprezentacije, dok je kod Španjolaca to bio Antonio Martinez.

SVE REZULTATE I TABLICE LIGA MOŽETE VIDJETI OVDJE.

SLIKE I VIDEO PROGLAŠENJA NAJUSPJEŠNIJIH SPORTAŠA, SPORTAŠICA I SPORTSKIH EKIPA GRADA KOPRIVNICE U 2023. GODINI MOŽETE POGLEDATI U GALERIJI

PROJEKTI ZAJEDNICE ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA KOPRVNICE