Unatoč vrlo lošim vremenskim uvjetima, i na ovogodišnjim Danima travnjaka održano je 2. kolo Croatia Cupa u preponskom jahanju, čiji je organizator Konjički klub Koprivnica. Osim predstavnika sportskih klubova iz Hrvatske, ove godine na turniru su nastupili i jahači iz Mađarske, Slovenije i Njemačke. U najznačajnijoj utakmici turnira „Pehar grada Koprivnice“ pobijedio je Andrej Kučer, gost iz Slovenije.

Koprivnički Galop team predstavljala su 4 jahača i 6 konja- Ema Kolarek i Feud, Marko Papac i Zauberhafte2, Sanja Kavur i Darlington te Tomislav Kavur i Dakota, Call me love i Conquest of paradise.

Ema Kolarek i njen Feud završili su parkur visine 0, 80 cm bez kaznenih bodova, a isto tako dobar rezultat ostvarili su Marko Papac na Zauberhafte 2 i Sanja Kavur na Darlingtonu završivši parkur visine 1 metar bez ijedne srušene prepone. Za oba natjecateljska para to je bio prvi zajednički nastup.

Na ovom turniru svoj prvi sportski nastup imala je i mlada kobila Call me love, grlo u vlasništvu obitelji Papac, koja je s trenerom Tomislavom Kavurom uspješno završila dva parkura- visine 0,80 cm i 1 metar.

Tomislav Kavur i Dakota, grlo u vlasništvu obitelji Glavina, nastupali su oba natjecateljska dana u 3 utakmice – utakmicu visine 1 metar završili su bez kaznenih bodova, a obje utakmice visine 110 cm završili su s dvije srušene prepone. Također, u kišnu nedjelju, Tomislav Kavur i Conquest of paradise uspješno su završili utakmice visine 1m i 1,10 m.

Isti je vikend Anja Krnjašić, jahačica Galop teama u Njemačkoj, nastupila na turniru u Essingenu i sa svoji Felixom bez srušene prepone završila utakmicu visine 1 metar.