Mlađi seniori Podravke, njih troje pod vodstvom trenera Miroslava Mihalca ove nedjelje nastupili su na Prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore, U 23. Prvenstvo se održalo u Zagrebu u dvorani SŠD “Peščenica”.

Najuspješniji bio je Filip Frankol koji je u kategoriji do 59 kilograma osvojio drugo mjesto. Do srebra došao je pobjedama protiv Mihalic Martina iz PIK Vrbovca, te Petrak Maria iz Lokomotive. Finalnu borbu nažalost izgubio je od favoriziranog, starijeg i iskusnijeg Tony Brale iz hrvačkog kluba Zagreb.

Alen Fodor u kategoriji je do 66 kilograma osvojio 5. mjesto. Na početku natjecanja tehičkim tušem, 8:0 pobijedio je Luku Šačića iz Sesvetskog Kraljevca, da bi na isti način u četvrtfinalu izgubio od Četković Gorana iz zagrebačkog Metalca. U prvoj borbi repasaža pobjeđuje Tina Pušića iz Sesveta a u borbi za brončano odličje na dvije runde gubi od Grbiniček Jurice iz Hrvatskog dagovoljca.

Treći Podravkin hrvač, Luka Mihalec nastupio je u kategoriji do 75 kilograma. U borbi četvtfinala gubi od Majić Tomislava, kasnije prvoplasiranog u kategoriji. Nažalost i u prvoj borbi repasaža gubi od Orešković Mateja iz Zagreb te tom borbom završava natjecanje s plasmanom na 9. mjesto u kategoriji.

Valentina Belušić nastupila na kadetskom turniru u Mađarskoj

Nakon natjecateljski iznimno napornog dana i osvojenog prvog mjesta na Zlatnome pijetlu u subotu, već u ranojutarnjim satima nedjelje Valentina Belušić pod vodstvom trenera Ivana Lončarića otputovala je u Kapošvar, Mađarsku na vrlo jak Međunarodni turnir za kadetkinje. U konkurenciji 120 hrvačica iz Mađarske, Slovačke i Hrvatske Valentina Belušić nastupila je u kategoriji do 56 kilograma. Već u prvom kolu nažalost je izgubila od Farkaš Dolme, hrvačice iz Mađarske. Prema riječima trenera Lončarića, borba je bila iznimno napeta i izjednačena u prvoj rundi (4:4), no na samom početku druge runde nastupio je umor od prethodnog natjecateljskog dana koju je Dolma iskoristila pobjedivši tušem u 40 sekundi druge runde. Farkaš Dolma izgubila je u slijedećem kolu i time onemogučila Valentini da se kroz repasaž domogne medalje.