DRUGI DAN EUROPSKOG PRVENSTVA M19 EHF EURO 2021 (2020)

13.08.2021 | EHF M19 EURO 2021

Drugi dan, prvenstvo su otvorili Danska i Rusija. U tom srazu, reprezentacija Danske je odnijela pobjedu iako je dio utakmice Rusija vrlo dobro parirala i bila samo na gol-dva zaostatka. Prvo poluvrijeme završilo je 19 – 13 u korist Danske, dok je konačan rezultat bio 26 – 38. Igrač utakmice reprezentacije Danske bio je Thomas Sommer Arnoldsen, dok je iz ruske reprezentacije to bio Artem Zaitsev.

Island je pokazao svu svoju kvalitetu u utakmici protiv Italije koja je završila rezultatom 17 – 30. Iako je Island vodio od prvih minuta, Italija se nije predavala. Ipak, to nije bilo dovoljno za pobjedu. Igrač utakmice reprezentacije Islanda bio je Leo Thorsteinn Gunnarsson, dok je najbolji talijanski reprezentativac bio Nicola Fadanelli.

U napetoj utakmici između Srbije i Slovenije, pobjedu je odnijela reprezentacija Srbije i to 36 – 30. U prvom poluvremenu bilo je veoma napeto, što je vidljivo i iz rezultata 15 – 15. U drugom poluvremenu Srbija je uspijela svladati borbenu Sloveniju. Srbijanski reprezentativac utakmice bio je Vukasin Antonijević, dok je najbolji Slovenac bio Andraž Makuz.

Rezultatom 27 – 21 Njemačka je svladala Norvešku. Iako je na poluvremenu rezultat bio 15 – 10 u korist Njemačke, Norveška se nije predavala do zadnjeg sučevog zvižduka i pokušavala odnijeti pobjedu. Najbolji igrač reprezentacije Njemače bio je golman David  Späth, dok je nagrada za najboljeg igrača norveške reprezentacije pripala Matias Landsrød Haug.

Unatoč velikom naporu, reprezentacija Izraela nije uspjela stići vodstvo Šveđana i izgubila je rezultatom 25 – 29. Rezultat na poluvremenu bio je 11 – 16. Najbolji igrač Izraela bio je Orel-Yakov Nahmani, dok je nagradu za najboljeg igrača švedske reprezentacije odnio Mattias Wighall.

Iako je Francuska uspijela izjednačiti i na odmor otići sa rezultatom 11 – 11, u drugom djelu utakmice, serijom 5:0, Portugal se odmaknuo i zadržao vodstvo do samog kraja u ovom borbenoj utakmici. Portugal je svladao Francusku rezultatom 29 – 26. Najbolji igrač Portugala bio je Miguel Oliveira, dok je najbolji igrač francuske reprezentacije bio Mattéo Fadhuile-Crepy.

Igra bez golmana vjerojatno je Mađarsku stajala pobjede. U ovoj napetoj utakmici, gdje se igrao gol za gol većinu vremena, rezultat na poluvremenu bio je 14 – 13 u korist Mađarske. No pred sam kraj utakmice, Španjolska je uspijela zabiti dva gola u napadima kada je Mađarska igrala bez golmana te doći do pobijede sa konačnim rezultatom 27 – 29. Najbolji igrač Mađarske bio je Grego Fezekas, dok je kod Španjolaca to bio Bruno Reguart.

Nakon jučerašnje pobjede protiv Portugala, Hrvatska je danas nastavila u istom nizu te je svladala Austriju i time osigurala plasman u nastavak natjecanja. Rezultatom 19 – 14 na poluvremenu u korist Hrvatske te konačnim rezultatom 37 – 27, Hrvatska je još jednom pokazala svoju snagu i vještinu u rukometu. Najbolji igrač utakmice iz redova austrijske reprezentacije bio je Jakob Nigg, dok je najbolji igrač reprezentacije Hrvatske bio Marin Božičević.

SVE REZULTATE I TABLICE LIGA MOŽETE VIDJETI OVDJE.

SLIKE I VIDEO PROGLAŠENJA NAJUSPJEŠNIJIH SPORTAŠA, SPORTAŠICA I SPORTSKIH EKIPA GRADA KOPRIVNICE U 2023. GODINI MOŽETE POGLEDATI U GALERIJI

PROJEKTI ZAJEDNICE ŠPORTSKIH UDRUGA GRADA KOPRVNICE