Dunajska Streda u Slovačkoj i Pula bili su gradovi, odnosno dvije hrvačke destinacije na kojima su ovog vikenda nastupile natjecateljice i natjecatelji hrvačkog Kluba Podravka.

Josip zlatni, a Ivan Benko brončani, Ivan Adžaga bez plasmana u Slovačkoj

U organizaciji hrvačkog kluba Gabčikovo u Slovačkoj, gradu Dunajska Streda, održan je tradicionalan i vrlo jak međunarodni turnir «Velka Cena Žitneho Ostrava». Konkurenciju ovogodišnjeg turnira u Dunajskoj Stredi činilo je ukupno 157 hrvača iz jedanaest zemalja – Češke, Ukrajine, Italije, Poljske, Slovačke, Srbije, Rumunjske, BiH, Moldavije, Rusije i Hrvatske, a Podravku su predstavljala trojica hrvača pod vodstvom trenera Luke Mihalca.

U izuzetno jakoj kategoriji do 62 kilograma Josip Benko osvojio je prvo mjesto. On je imao tri borbe i sve tri pobijedio je tehničkom superiornošću (8:0), redom predstavnike iz BiH, Poljske i Mađarske. Njegov mlađi brat Ivan nastupio je u kategoriji do 37 kilograma u kojoj je osvojio treće mjesto. Treći Podravkin hrvač Ivan Adžaga nažalost ovaj puta ostao je bez odličja. Naime u vrlo jakoj kategoriji do 52 kilograma Ivan je izgubio prvu borbu od predstavnika iz Rumunjske, a kako je Rumunj slijedeću borbu izgubio njemu je daljnje natjecanje kroz repasaž onemogućeno.

Dvanaest natjecatelja i isto toliko medalja osvojile su hrvačice i hrvači Podravke na turniru u Puli

Istovremeno s turnirom u Slovačkoj, dvanaesteročlana ekipa Podravke sastavljena od sedam djevojčica i pet dječaka nastupila je u Puli na 1. Međunarodnom turniru «Arena CUP 2018». Konkurencija za organizaciju prvog turnira bila je solidna i brojila je preko 120 natjecatelja iz šesnaest klubova iz Češke, Italije, Srbije, Slovenije i Hrvatske. Odlično hrvanje ovaj puta pokazao je Petar Sočev koji je s tri uvjerljive pobjede u kategoriji do 49 kilograma osvojio prvo mjesto. Ivan Čordaš bio je treći u kategoriji do 59 kilograma kao i Borna Ljubić u kategoriji do 40 kilograma, Filip Šprem do 44 kilograma te Marko Špernjak u kategoriji do 54 kilograma. Kod djevojčica prva mjesta osvojile su Lana Nogić (kategorija 50 kilograma), Jelena Mijatović (kategorija 36 kilograma), Korina Rogić (kategrija 33 kilograma), Rajna Tot (kategorija 36 kilograma) i Vita Gašparić (kategorija 44 kilograma), dok su druga mjesta osvojile dvije djevojčice, Lara Blažeković u kategoriji do 28 kilograma i Vida Ruđic u kategoriji do 44 kilograma.

S dvaneast medalja, odnosno šest zlata, dva srebra i četiri bronce u ukupnom plasmanu klubova ekipa Podravke zauzela je odlično drugo mjesto. Prvi su bili hrvači iz Petrinje, a treći domaćini hrvački klub Istarski Borac.

Osim natjecateljskog dijela, hrvačice i hrvači slobodno vrijeme iskoristili su za kupanje, petak u Puli na plaži Lungo Mare, a subotu nakon natjecanja na prekrasnoj plaži Fažane. Naravno kako to i biva, večernji sati petka nakon večere iskorišten je za šetnju gradom kojom su prilikom su obiđene najznačajnije znamenitosti grada Pule. Ovim putem hrvački klub zahvaljuje se roditeljima Čordaš na pomoći oko prijevoza, ali isto tako i roditeljima Gašparić koji su nam bili logistička potpora tijekom natjecanja. Hrvačice i hrvače u Puli vodili su treneri Ivan Lončarić i Vedran Blažeković.