17.12.2014. Ženski košarkaški klub Koprivnica

U posljednjoj gostujućoj utakmici A-2 lige ove godine naše djevojke su bile bolje u gostima kod ekipe Vindi iz Varaždina. Iako je na kraju utakmice rezultat stajao 68:45 u našu korist, pobjednik je odlučen tek u zadnjoj četvrtini kada smo se napokon uspjeli odvojiti od borbenih Varaždinki. Ovo je bila vjerojatno prva utakmica ove sezone da nismo izgubili prvu četvrtinu. Iako smo nakon deset minuta imali šest razlike, igra nije bila bajna. Tek se početkom druge dionice djevojke bude, ponajviše sjajna Iva Ilić koja radi seriju od 10 uzastopnih poena. Moramo spomenuti i Anamariju Bagarić koja je „ispod radara“ odigrala odličnu utakmicu – upisala je sedam poena, a ono što ne piše u zapisniku je njenih pet skokova i isto toliko asistencija uz tri ukradene lopte. U trećoj četvrtini ekipe su igrale čvrsto uz mnogo diskutabilnih odluka sudačkog para što je rezultiralo sa samo pet koševa za domaćina i samo devet za koprivničankr. Iako se u posljednjih deset minuta ušlo potpuno istrošeno, s malo snage zbog slabe rotacije (Begić i Hegedušić nisu putovale) cure su se uspjele odvojiti na +20. Veliko bravo Petri Mihalić koja je unatoč bolesti igrala, a sama njena prisutnost pod košem je puno značila. Košarkaški šmekeri izdvajaju potez utakmice kada je Emily Lončarek napravila blokadu, nakon koje je otrčala kontru i za nagradu dobila lagana dva poena (Amerikanci bi rekli „reward the big man“!) Statistiku naše momčadi je pokazala da smo napokon odigrali utakmicu s minimumom izgubljenih lopti, „samo“ osam. Od igračica Iva Ilić je postigla 29 poena uz 10 asistencija, dok je double-double učinak imala i Emily Lončarek, 19 ubačaja, 11 skokova te „bananirala“ protivničke igračice tri puta.

Djevojke do 15 godina putovale su 450 km u Šibenik. To je na njima ostavilo traga i prvu od dvije utakmice, protiv Medveščaka, odigrale su dosta loše. Nakon prekratkog zagrijavanja zbog kašnjenja utakmice prije cure se nisu snašle na parketu. Na ruku nam nije išao ni sudački kriterij (suci mladi i neiskusni) koji je protivnicama dozvoljavao grubu igru s puno nedosuđenih prekršaja. Truda je bilo, ali rezultat je izostao. Treba napomenuti da je Medveščak odlična ekipa koja konkurira za final four ove međunarodne lige. Druga utakmica protiv Vodica bila je sasvim drugačija – iskusniji suci imali su drukčiji kriterij, pa je bio “gušt” igrati. Osim prve, u ostale tri četvrtine utakmica je bila u totalnom egalu. Vodice su dobro strukturirana ekipa, imaju i visoke i niske, sve brze, „školovane“ igračice, uvijek su u vrhu države u mlađedobnim kategorijama, igraju čvrsto, ali korektno. Nekoliko puta smo se vraćali na desetak koševa razlike, ali zbog manjka koncentracije, a pri kraju i snage, nismo uspjeli probiti tu barijeru. Sve naše djevojke su bile jako dobre i borbene, čak i one koje nisu zabile koševe. Nešto malo su odskočile Josipa, Karolina i Valentina koja nas je “jako dobro vukla cijelu tekmu” – ovo je bila Karolinina i Valentinina najbolja utakmica do sada. Zbog ovakvih utakmica i iskustva nije šteta putovati 900 km. Najbolja pohvala na naš račun bile su pohvale domaćina za naš pristup i način igranja, bez obzira što smo ovaj puta bili hendikepirani visinom (zbog nedostajale Hegedušić, Delimar, )

Na kraju, razveselile su nasdjevojčice (do 12 godina), u prvom kolu lige Z12 pobijedile su Podravac iz Virja, jednog od glavnih konkurenata za naslov u ovoj kategoriji. Iako su zbog bolesti nedostajale 2 važne igračice, od prve minute je bilo jasno tko je glavni na terenu, već u prvoj četvrtini pobjednik je bio poznat. Od domaćih istakle su se Tea Kovačić sa 11, Melanie Granželić sa 10, te kapetanica Doroteja Laljek sa čak 34 koša. Ovime su djevojčice Koprivnice preuzele vodstvo na tablici.

Idući vikend seniorke Koprivnice u zadnjem kolu A-2 lige ove godine u subotu od 16.00 dočekuju ekipu Broda, a mlađe kadetkinje igraju u 11.00 sati u Bregima. U nedjelju u međunarodnoj Alpe-Adria ligi nastupa naša ekipa do 15 godina, a iz dalekog Skopja u goste dolazi Badel 1862. Dođite i bodrite naše djevojke!

A-2 liga: ŽKK VINDI Varaždin – ŽKK KOPRIVNICA    45:68     (11:17; 14:21; 5:9; 15:21)

VINDI:  Roskarić, Đurasek 8 (2×3), Premuž 7, Petreković K. 17 (1×3), Petreković M., Štrocinger 1, Brezovec, Ivanković, Veseljak, Karabegović 12, Kauzler.
KOPRIVNICA:  Lončarek 19, Markek, Bagarić 7 (1×3), Čehok 8, Ilić M., Ilić I. 29 (2×3), Mihalić 3, Šestak, Đukin, Krišto.,   Trener: Laptuš M., Pomoćni trener: Vlahović V.

BCAA liga: ŽKK MEDVEŠČAK – ŽKK KOPRIVNICA   106 : 39       (34:11, 25:8, 19:12, 28:8)

ŽKK MEDVEŠČAK:  Tepeš 32, Guštin 9, Čavar 20, Ćandrić, Crnjak 4, Ujević 21, Sabljaković 7, Posavec 10, Kolovrat 3, Čivrag, Vučina
ŽKK KOPRIVNICA:  J.Vrban 6 , L.Jagušić , K.Igrec 2 , K.Kozolić , J.Triplat 10, V.Šestak 8, T.Baranašić, D.Kovačić, A.Gaži 2, N.Vida 11 (2×3)

BCAA liga: ŽKK VODICE – ŽKK KOPRIVNICA    85 : 60      (28:9, 20:20, 21:18, 16:13)

ŽKK VODICE:  Škorić 4, Mijat 4, Jurić 8, Bašić 2, Ivešić , Obratov 16, Ivas J. 14, Ivas Z. 6, Bošnjak 12, Mihić 10, Skočić 2, Filipi 7
ŽKK KOPRIVNICA:  J.Vrban 13, L.Jagušić, K.Igrec 13 (1×3), K.Kozolić, J.Triplat 9, V.Šestak 16 (2×3), T.Baranašić, D.Kovačić, A.Gaži 4, N.Vida 5.

Z12 liga: ŽKK KOPRIVNICA – ŽKK PODRAVAC   63:36

ŽKK KOPRIVNICA:  Laljek 34, Lončarek 2, Kovačević, Škribanek, Kapetanić 6, Petrović, Kovačić 11, Granželić 10