Prošle subote na koprivničkom klizalištu održan je šesti po redu turnir hokeja na ledu pod nazivom „Ledeni pak 2017“ u organizaciji Inline hokej kluba Koprivnica i u spomen na koprivničkog hokejaša Igora Galkina.

Ove su godine turnir su osvojili hokejaši KHL Varaždin, drugo mjesto osvojili su KHL Tapiri iz Zagreba, treće KHL Kune iz Osijeka, a koprivnički hokejaši „obranili“ su prošlogodišnje četvrto mjesto. Na žalost atraktivne hokejašice s prošlogodišnjih turnira nisu mogle učestvovati.

Varaždinski hokejaši pobijedili su sva tri protivnika, a naslov im je donijela pobjeda nad glavnim konkurentima, zagrebačkom momčadi Tapiri. Uspjeh su ostvarili u do kraja neizvjesnoj utakmici koja je završila jednim pogotkom prednosti za varaždince.

Hokejaši KHL Kune, tzv „Bećari“ svoj su uspjeh postigli porazivši koprivničke hokejaše u zadnjoj utakmici turnira. Pomlađena momčad IHK Koprivnice, uz izostanak nekoliko ključnih igrača nije se mogla suprotstaviti uvijek dobrim Tapirima, jakim i veselim Bećarima i iznenađenju turnira, hokejašima KHL Varaždin.

Konačni poredak:

  1. KHL VARAŽDIN
  2. KHL TAPIRI
  3. KHL KUNE
  4. IHK KOPRIVNICA

Za najboljeg igrač turnira je proglašen je Bruno Ostriž, igrač domaćeg kluba “IHK Koprivnica“.

Odigrano je ukupno 6 utakmica, svaki klub sa svakim, postignuto je ukupno 103 gola.

Ipak, najinteresantniji i najljepši dio turnira bila je utakmica polaznika škole hokeja koja je održana krajem prošle godine. Mali hokejaši u regularnom dijelu međusobnog dvoboja fluorescentno žuti protiv fluorescentno narančastih odigrali su neriješeno. U nastavku utakmice „svi protiv trenera“ uspjeli su zabiti i pobijediti voditelje.

Turnir je odigran pod pokroviteljstvom Hrvatskog saveza hokeja na ledu.

Organizator „IHK Koprivnica“ zahvaljuje se svima koji su pomogli da se održi ovaj turnir: Podravka d.d., Caffe bar STARS 2002, Grad Koprivnica, Zajednica športskih udruga Grada Koprivnice, Zajednica sportova Koprivničko-križevačke županije, Robi, 99 Racing school, Prediktta, Kremenko i Jagić iz Poljanca.

Rezultati:

  • KHL Varaždin – IHK Koprivnica      19:2
  • KHL Tapiri – KHL Kuna                     11:5
  • IHK Koprivnica – KHL Tapiri          7:10
  • KHL Kuna – KHL Varaždin              3:7
  • KHL Tapiri – KHL Varaždin              9:10
  • IHK Koprivnica – KHL Kune           5:15