Zlato i odlični rezultati najbolji uvod u Ravna gora trail 10.rujna.

Između skoro 700 natjecatelja, dvoje Varaždinaca, Nikola Horvat u muškoj i Jelena Sekelj (SRD 315 Sjeverozapad) u ženskoj konkurenciji, odnijeli su pobjedu proteklu subotu u najzahtjevnijoj i najduljoj kategoriji utrke Zrmanja trail. Odlične rezultate imali su i Zenil Vugrinec i Miroslav Popović, oboje članovi varaždinskog kluba SRD 315 Sjeverozapad.

Start najdulje kategorije bio je ispred manastira Krupa, a cilj nakon 27 km u centru grada Obrovca. Putem su natjecatelji morali savladati tehnički vrlo zahtjevni teren u kanjonima rijeka Zrmanje, Krupe i Krnjeze i oko 800m vertikalnog uspona.

Teren po kojem se trčalo i cijela konfiguracija kanjona zadavali su probleme brojnim natjecateljima. Penjalo se po kamenju i strmim dijelovima na kojima su neki išli čak četveronoške, spuštalo se po siparu, prelazilo kroz rijeku na drugu stranu. Na mjestima je teren bio takav da su ga mnogi natjecatelji uspoređivali po težini s Velebitom. Ipak, prekrasni vidici sa svake uzvisine na koju su se trkači popeli te čista rijeka u kojoj se tražilo osvježenje tog vrućeg dana ono su po čemu će većina pamtiti ovu utrku. Putem do Obrovca kroz Golubiće i Muškovce trčalo se i kroz vrbe i topole, prekrasne trave i neposredno uz rijeku.

Utrka je imala tri kategorije; Challenger kategoriju sa startom kod manastira Krupa ukupne duljine 27 kilometara, Active kategoriju sa startom u Golubiću duljine 16,5 kilometara te Light kategoriju duljine devet kilometara s početkom u Muškovcima. Svim kategorijama je cilj bio u Obrovcu.

Nakon trećeg mjesta prije samo dva tjedna na Jana Treku na Žumberku u kategoriji utra (40km), Jelena Sekelj bila je i najbolja žena i 8. ukupno na Zrmanja trailu. Zenil Vugrinec, usprkos ozljedi, bio je odličan 17., dok je Miroslav Popović svojim nastupom najavio odličan nastavak sezone. Od Varaždinaca, na utrci su sudjelovali i postigli odlične rezultate i Igor Varga, Dean Štrlek, Josip Šoprek, Marko Muhar, Marin Bašić i Darko Martinović. Ana Marija Lach i Zlata Agić nastupile su u Active kategoriji.