Sportaši Sportske udruge „Veliko srce“ sudjelovali su na Prvenstvu Hrvatske u trčanju na krpljama u Delnicama. Natjecanje je organizirala Specijalne olimpijade Hrvatske i Centar za odgoj i obrazovanje Tuškanac. Postigli smo sljedeće rezultate po skupinama:

  • Nataša Zamljačanec Plahinek – 1. mjesto
  • Vladimir Strmecki – 1 mjsesto
  • Ivan Dujaković – 1. mjesto
  • i ekipno 1. mjesto.

Obzirom da su naši sportaši već niz godina postizali vrijedne i zapažene rezultate na različitim sportskim natjecanjima i u različitim sportskim disciplinama, uspjeli su se kvalificirati na Zimske olimpijske igre Specijalne olimpijade koje se održavaju u Austriji u razdoblju od 11. – 25. ožujka 2017. godine. Troje naših sportaša – Nataša Zamljačanec Plahinek, Vladimir Strmecki i Ivan Dujaković, temeljem prethodnih vrhunskih rezultata, kvalificirali su se u disciplini trčanja na krpljamai i to u disciplinama na 100 metara, 200 metara i štafeta. Za glavnog trenera  naše reprezentacije u navedenoj disciplini imenovan je naš trener Alen Marošević.

Sudjelovanje na zimskim Olimpijskim igrama najviše međunarodne razine posebna je čast za naše sportaše, ali i za cijeli Grad i županiju jer ipak smo mi ekipa sa velikim srcem. Ovo su za nas već druge Olimpijske igre i ponosni smo što smo dio reprezentacije, a ujedno i promotori sporta za osobe s intelektualnim teškoćama u našem Gradu i županiji.