Dana 7.05.2016.g. u dvorani Srednje škole u Koprivnici održano je plesno natjecanje za 5.”Trofej grada Koprivnice” u standardnim i latinsko-američkim plesovima koje je s pozdravnim riječima otvorio zamjenik gradonačelnice Mišel Jakšić. Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice.

Na natjecanju je nastupilo 73 plesna para u standardnim i latinsko-američkim plesovima iz Hrvatske, BiH i Mađarske, iz 15 klubova a sudilo je 7 sudaca.
Dvostruki pobjednik i nositelj ”Trofeja Grada Koprivnice” je plesni par iz ŠPK ”Varaždin” iz Varaždina Vedran Sraga-AnjaTopolovec koji su pobijedili u obje plesne discipline, u standardnim i u latinsko-američkim plesovima.

ŠPK ”Koprivnica” nastupio je s 4 plesna para. Plesni par Ivan Komušanac-Gabrijela Zgorščak u kategoriji ”osnovci D3”do prvog mjesta i do zlata došli su u standardnim plesovima dok su u latinsko-američkim plesovima bili drugi i okitili se srebrnom medaljom.

Josip Betlehem-Karla Šmitlehner u kategoriji ”Mladež C” osvojili su u obje discipline 6.mjesta.
Po prvi puta na natjecanje izašli su najmlađi u kategoriji ”mlađi osnovci D1” Ivan Šimčić-Nika Barić koji su u obje discipline osvojili 6. mjesta dok su u istoj kategoriji Antonio Habajec-Paula Škrobar osvojili u obje discipline 7. mjesta.

Osim natjecatelja nastupile su u revijalnom dijelu i koprivničke mažoretkinje i polaznici sportske plesne škole ŠPK ”Koprivnica”.